10 ting du burde vite før du tar en betting bonus

Her hos Beste Norske Bookies elsker vi oddsbonuser. Mens bookmakere ser på det som en mulighet til å tiltrekke seg nye spillere så ser vi det på det som en ypperlig måte å øke underholdningsverdien og hvor mye vi vinner, med stor margin. Over tid har vi sett at våre faste lesere har stilt seg kritisk til bonuser. Mange er skeptiske, og at det kan virke for godt til å være sant; det må være noen hemmelige vilkår og regler som gjør at man garantert taper.

Det er heldigvis ikke slik, da norske bookmakere er strengt regulert i Malta eller Curaçao. Vi har derfor samlet opp de 10 viktigste tingene du burde vite før du tar en betting bonus. 

1. Over tid vil du tjene penger ved å spille med betting bonus

For å forstå hvor verdifullt det er å ha en betting bonus må man først forstå litt hvordan bookmakere tjener penger. Dette kan være litt vanskelig å forstå og forklare, men vi gir det et forsøk! 

Kort fortalt så regner bookmakere ut sannsynligheten for at et utfall skjer, deretter passer de på at de tjener litt mer enn deg når de vinner. Hvis du hadde flippet en mynt med en venn så ville det være rettferdig at dere begge legger 100 kr i potten, så taperen gir 100 kr til vinneren og får 200 kr. 

Et slikt 50/50 spill hos en bookmaker vil hos de fleste stedene gi deg 85 kr tilbake. Som vil si at når du taper så tjener bookmakeren 100 kr, men når bookmakeren taper så tjener du 85kr. Over tid vil de da, sakte men sikkert, vinne alle pengene. I betting-bransjen kaller vi dette for tilbakebetalingsprosent. I eksempelet over ligger den på 85%. 

Så hva har dette med bonuser å gjøre? Når du har aktivert en bonus så blir dette plutselig snudd på hodet. Når halvparten av pengene du spiller med er noe du har fått gratis så kommer oddsen i din favør. Basert på eksempelet over så vil du med en bonus bare satse 50 av dine egne kroner.

Selv om bookmakeren har en fordel på 15 kr så sitter du igjen med 50 av dine penger og 35 bonuskroner. Du er i pluss! I realiteten er ikke fordelene og spillene så svart/hvit som over. Det er vanlig at en norsk bookmaker på større kamper og ligaer bare har en favør på 4 til 7 kr da det er stor konkurranse mellom bookmakere om å tilby høyest odds.

Kort oppsummert for dere som bare vil ha svaret: Ved å spille med en god betting bonus så blir “makten” flyttet; sannsynligheten for hvem som vinner blir fordel deg, i stedet for bookmaker. 

2. Bookmakerne taper penger på det – derfor gjør de det likevel

Det er naturlig å stille seg selv spørsmålet. Hvorfor gir bookmakere en oddsbonus hvis de taper penger på det? Det er så mange bookmakere som prøver å være størst og best i Norge at det er vanskelig å få nye og lojale kunder. Derfor benytter nesten samtlige seg av en “loss-leader”-strategi for å få spillere til å registrere seg. Det er rett og slett selskaper som mener at de har et av de beste produktene og at man vil like dem når man har testet de ut. 

Ved å gi bonuser som de taper penger på vil de få deg til å teste ut produktet, noe de mer enn gjerne tar et tap på. Håpet er at de over tid vil tjene pengene tilbake ved at du blir lojal. 

3. Les vilkår når du tar en betting bonus

Hvis du registrerer deg hos og spiller hos en bookmaker vi anbefaler og har skrevet anmeldelse om kan du være trygg på at den har god verdi. Det er likevel viktig at du leser regler og vilkår etter du har registrert din konto og skal gjøre et innskudd. Her er en kort oppsummering av hva du må se etter:

Omsetningskrav

Hos noen bookmakere er det omsetningskrav på bonusbeløpet, hos andre kan det være på både bonusbeløp og innskudd. En forskjell på om du må spille gjennom bonusen 6 ganger eller innskudd + bonus 8 ganger er ganske høy så det er bra å være klar over dette før du starter. PS! Hos Lilibet kan du spille uten omsetningskrav med ekte penger først. Dette er Norges beste oddsbonus.

Omsetningstid

Skriv ned hvor god tid du har på deg til å spille igjennom. Det er viktig å ha det gøy og sette gode og morsomme spill, men pass på at du rekker det. De beste bonusene lar deg ofte bruke 30 dager på å gjennomføre en bonus, men det er ikke uvanlig at en bookmaker gir deg 14 dager, eller i noen tilfeller bare 1 uke på å gjennomføre en oddsbonus. 

Det burde ikke være noe problem for å gjennomføre en bonus, men noe man må vite før man setter i gang. 

Minste-odds

Bookmakere ønsker ikke at man skal sette kamper på spill som har 1,001 i odds for å cruise gjennom omsetningskrav – satt på spissen. Det er derfor en minsteodds man må forholde seg til, så man må ta en risiko på at man taper kupongen man setter. Det er vanlig at denne varierer et sted mellom 1,5 til 2 i odds hos de forskjellige bookmakerne. Så pass på at du vet hva du skal forholde deg til så du ikke setter spill som ikke teller mot omsetningskravet. 

Antall spill på en kupong

Dette er et vilkår som ikke er vanlig, men som er kjedelig å ikke være klar over. Noen bookmakere krever at man har flere spill i samme oddskupong når man spiller en betting bonus. Det betyr at hvis du setter kamper på en enkeltkamp så telles ikke det mot omsetningskravet i det hele tatt. Det betyr at du noen steder må sette et spill med 2 kamper på seg samtidig noen steder. Dette er ikke vanlig, men viktig at man har kontroll over!

Maks-gevinst

Det å ha en maks-gevinst er heller ikke vanlig, men viktig å se på for å ikke bli skuffet. Noen bookmakere er så gavmilde med bonusene at de har vilkår knyttet til maksgevinst for å passe seg for “jackpot-spillere”. Ingen bookmakere vi har anmeldt har en lav maksgevinst, men det betyr at man kanskje ikke skal sette spill på de høyeste og “særeste” spillene når du nærmer deg omsetningskravet.

Så selv om det virker gøy så vil du kanskje bli skuffet hvis du får fulltreff på at Haaland scorer hat trick, selvmål, og blir bitt av Suarez i samme kamp. Da vil du sannsynligvis treffe taket for maks gevinst ved et så drøyt (oppdiktet) bet!

Maks-innsats

Det å måtte forholde seg til en maksimal innsats er mer vanlig på casinobonuser enn på odds. Det er likevel flere bookmakere som har krav til at du maks kan spille en prosentvis del av bonusen eller maksimal pengesum mot omsetningskravet. Pass på at dette ikke er et krav du må forholde deg til! 

4. Du må verifisere identiteten din før et uttak.

En av de største bekymringene nye spillere har er identifiseringsprosessen de må gjennom. Hos våre anmeldte bookmakere går vi god for at dette er en trygg, rask og viktig prosess å fullføre. I Europa er det strenge regler for selskap som mottar og sender penger.

Det er derfor til en prosess som heter “KYC – Know your customer”. Det betyr rett og slett at de må vite hvem de sender penger til. Dette gjelder alle firmaer som sender penger, så verifiseringsprosessen er egentlig et trygghetstegn for deg som spiller! 

Ved å starte verifiseringsprosessen med en gang man er ferdig med å registrere konto vil man oppleve at uttak går mye raskere, så gjør det så raskt som mulig!

PS. Sleipe bookmakere bruker denne prosessen som et skalkeskjul for å ikke utbetale gevinster. Dette er et fenomen kjent som “verify to harass” og har fått mye oppmerksomhet i UK den siste tiden. 

Vi har hørt skrekkhistorier om personer som må gjennomføre intervjuer på telefon/Skype og gjerne ta selfies med dagens avis ved siden av seg, eller sende attesterte dokumenter som brevpost. Dette vil du selvfølgelig slippe ved å spille på våre anbefalte bookmakere.

5. Disse tingene burde du spille på…Og disse burde du unngå

Hvis du ønsker å vinne mest mulig og tryggest mulig så er det egentlig ganske enkelt. Spill på de største kampene og se om det kanskje er smart å følge med på en underdog eller uavgjort-resultat. 

“Nisje-spill”, som vinneren av Skal Vi Danse og hvem som er med i Maskorama er det lite konkurranse om, så her er det ofte lite verdi å hente hos bookmakeren. Store kamper i Premier League og La Liga er det derimot stor konkurranse om å ha høyest odds så her er det mye mer å hente. Dette blir ofte brukt av bookmakerne til å promotere seg, så de gjør ofte det de kan for å være best. 

Data vi sitter på sier også at det ikke er uvanlig at 90% spiller på storfavoritter i fotballkamper, noe som ofte gjør at underdogs og uavgjort-resultater blir kunstig høye og derfor har god verdi. Her kan du ofte hente litt ekstra, men selvfølgelig med litt mere risiko! 

6. Dette gjør uærlige bookmakere når du holder på å vinne med en betting bonus

Over lengre tid har vi gjort omfattende testing av flere titalls bookmakere som vi ikke kan anbefale. Manglende pålitelig informasjon om hva som er kjennetegn på en god og dårlig bookmaker er bakgrunnen for denne siden. Høye bonuser fra bookmakere vi ikke anbefaler kan virke fristende, men burde unngås så langt det lar seg gjøre. “There is no such thing as a free lunch…” 

Dette er noen av konsekvensene vi har opplevd ved å spille hos en uærlig bookmaker:

Limitering

Det er flere bookmakere som ser seriøse ut, men med en gang du vinner et spill så struper de kontoen din så du ikke kan spille for mer enn noen få kroner per spill. Dette gjør de samtidig som du omsetter bonusen din som kan resultere i at du må sette flere hundre spill for å kunne klare omsetningskravene.Dette er helt urealistisk å få til. Enten så vil man oppleve at kundeservice sier at dette er utenfor deres makt, eller så vil man oppleve å bli ignorert. 

Umulig verifiseringsprosess

Som vi skrev om i på punkt 4 så er “umulige” verifiseringsprosesser ikke uvanlig hos en dårlig bookmaker for å unngå å utbetale gevinst. Målet er å gjøre dette så vanskelig som mulig så man går lei og gir opp å gjennomføre uttaket. På det verste har vi opplevd at det kreves dokumenter som ikke engang eksisterer for å gjennomføre uttaket. Hvis du er så uheldig å bli sittende i en slik prosess så anbefaler vi deg å ta kontakt med lisensgiveren for å få hjelp. 

Fjerning av bonus uten grunn

De fleste bookmakere har et vilkår som sier at de kan stoppe bonuser og gevinster “uansett grunn”. Dette er ment for å hjelpe mot misbruk, falske kontoer og folk med innsideinfo. Dette har vi aldri sett være et problem hos våre anbefalte bookmakere. Vi har sett at det har blitt brukt som en unnskyldning for å det i våre øyne er å uærlig ta penger man har krav på. Bookmakeren refererer ofte til en slik regel, og ikke noe annet, 2-3 ganger før de så slutter å svare deg. 

7. 3 spesielle bonuskrav du kan komme over som er greit å være obs på

Leovegas – “Få pengene utbetalt etter at du har spilt for X antall kroner.”

Hos Leovegas får du bonuspengene utbetalt i cash etter at du har gjennomført bonuskravet. Mens det er vanlig at pengene dine er tapt når kontoen er tom så er det her mulig å sette inn mer penger for å gjennomføre det lave bonuskravet. Det gir denne bonusen ekstra god verdi og noe alle burde prøve.

Lilibet – No-sticky bonus, den beste i Norge?

Hos Lilibet er velkomstbonusen “No-sticky” – Det betyr at du først spiller med dine ekte penger før du spiller bonuspengene. Det betyr at hvis du vinner en fin gevinst på ditt første spill så kan du kansellere bonusen og ta uttak av innskuddet ditt og gevinsten du har vunnet. Dette er et unikt tilbud i Norge og også markedsledende.

Folkeriket – Krever flere spill på samme kupong

Folkeriket er en av bookmakerne som krever at man har minst 2 spill i en kupong for at det skal telles mot omsetningskravet. De har en fin velkomstbonus og mange gode ukentlige kampanjer så denne anbefales. Bare husk å sette 2 eller flere spill samtidig.

8. Ikke vær lojal, spill rundt!

Som du kanskje nå forstår så er det bra å ha bonuser. Så hva er enkleste måten å få seg en betting bonus så ofte som mulig? Å registrere seg hos flere bookmakere!

På sikt så anbefaler vi at man registrerer seg hos så mange som mulig av våre anbefalte bookmakere. Da vil man få flest mulige bonuser, mer penger å spille for og maksimere mulighetene til å tjene penger på å spille på odds.

9. Ikke vær for emosjonell

Dette er vanskelig, men viktig for å tjene penger når man tar bonuser. Omsetningskrav og bonuspenger gjør at man ofte vil tape innskuddet sitt, men teorien og matematikken bak dette er ganske klar. Selv om det kanskje tar 3 eller 4 bonuser før du klarer omsetningskravet så skal den gevinsten være stor nok til å dekke tapet fra de tapte bonusene og gjøre at man går i pluss.

10. Disse bookmakerne anbefaler vi at du spiller på i [year]

Vi går god for samtlige bookmakere dere finner positive anmeldelser av i vår oversikt. Spillere har forskjellige ønsker og behov fra en bookmaker så selv om det er vanskelig å gi en toppliste over hvor du burde spille, så prøver vi likevel:

Lilibet: Deres unike no-sticky bonus og daglige lykkehjul gir mye verdi som du ikke finner noe annet sted i [year]. De er derfor en bookmaker alle burde sjekke ut.

Coolbet: Har høy odds, gode vilkår, mange kampanjer og er utrolig raske på uttak. De er markedsledende på mange områder og er en bookmaker alle burde sjekke ut.

Betsson: Kanskje den mest kjente bookmakeren i Norge? De har satset mot det norske markedet i mange år og man kan se at de har mye kunnskap siden brukervennligheten er så god. Det betyr at man får god service, gode tekniske løsninger, fine kampanjer og en bra velkomstbonus.

Kort oppsummert:

Hva er en betting bonus?

En betting bonus er gratis penger du får for å spille hos en bookmaker. Disse har regler knyttet til seg, men gir ofte god verdi og er verdt å ta. 

Burde jeg spille med en betting bonus?

Så lenge du spiller hos en seriøs bookmaker burde du spille med bonus. Da vil du få mer verdi for pengene og større sjanse for gevinst

Er en betting bonus svindel?

Nei. De har regler knyttet til seg med tidskrav, omsetningskrav og minsteodds, men så lenge man forholder seg til det så er det god verdi å hente

Hva burde jeg tenke på når jeg tar en betting bonus?

Når du tar en bonus må du passe på at du spiller hos en seriøs bookmaker. Våre oversikter viser hvilke steder du burde spille. 

BESTE BOOKIES

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 5000kr

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 10000kr 

100% på opptil 2000 kr

100% på opptil 2000 kr