6 viktige CS:GO betting tips du må lese før du starter

Hvis du ønsker å få en fin bonus når du skal spille på CSGO så har vi en kort artikkel du burde lese før du setter i gang.
Esport er et nytt marked som bookmakere som såvidt har begynt å satse på noe som fører til mye konkurranse, men også mange sleipe selskaper som prøver å spille noen kroner. Her er seks raske punkter med info vi synes alle burde vite før de setter igang.

1. Spill hos de beste bookmakerne – og les vilkårene!

Hvis du ser på CS:GO (Counter Strike Global Offensive) har du kanskje fått med deg bookmakere som Betway, GG.bet, 1xbet og en haug andre. Felles for de fleste selskapene som har samarbeid med esportselskap er at det er spillselskaper med ganske dårlige vilkår og odds. Dette gjelder ikke selvfølgelig ikke alle selskapene, og Betway for eksempel er en av våre favoritter.

Les anmeldelse av Betway.

For å vise hvor stor forskjellen er kommer det her noen eksempler på hvor stor ulikhet det er mellom bookmakere med dårlige bonuser og odds sammenlignet med de som på våre nettsider blir kåret til Norges beste bookmakere. 

Odds

Ved å ta en rask titt på odds på at Sparking Arrow Gaming vinner et spill så er det stor forskjell mellom Coolbet og GG.bet. Her kan du se forskjellen på utbetalingene

CoolbetGG.Bet
1000kr i innsats
7,5 i odds
7500kr i gevinst
1000kr i innsats
5,32 i  odds
5320kr i gevinst
2 180kr mindre i gevinst – Det er kjipe penger å tape! 


Omsetningskrav

Velkomstbonus
Norske bookmakereCoolbet
30 dager på omsetningskravet. 
6x omsetning av bonusen
Unibet
30 dager på omsetningskravet. 
6x omsetningen av bonusen.
Esport bookmakereLoot.bet
15 dager på omsetningskravet. 
10x innskudd og bonus 

3,3 ganger så høyt omsetningskrav på halve tiden.
GG.bet
14 dager på omsetningskrav. 
22x omsetning av bonus

3,6 ganger så høyt omsetningskrav på halve tiden.
Det er ingen tvil om at norske bookmakere har mye bedre bonuser

Andre problemer med esport bookmakere

Siden norske spillere ikke er i fokus er det dessverre andre problemer man også kan møte. Dårlige kundeservice med lange svartider er noe som kan oppstå. Det kan også være dårlige innskuddsmetoder som gjør det vanskelig, eller umulig å få gjort uttak til norske kontoer. Hvis du også regner med valutagebyrene som kommer ved at man må spille i euro og ikke i NOK så er det mye penger man ender opp med å tape ved å spille feil sted!

2. Pass på kampfiksing

Kampfiksing er et problem i flere av de større esportene. Dårlig lønn kombinert med høye bestikkelsessummer er dessverre et problem som har ført til flere skandaler i CSGO. Vi vil derfor anbefale våre lesere å bare spille på turneringer med større gevinster og seriøse lag som har alt å tape, og ingenting å vinne på å holde på med kampfiksing. Hvis du spiller på Premier og Major turneringer skal du slippe å ha dette som en bekymring. Valve som har laget spillet arrangerer også egne turneringer som også anses som trygge.

3. Ikke tap penger med innskuddsmetoden din

Gebyrer og skjulte avgifter er kjipt. I Norge er vi en veldig spesiell situasjon hvor det er lovlig å spille på esport og sport hos bookmakere, men der Lotteritilsynet likevel gjør det så vanskelig som mulig for oss. Dette gjør at man burde spille hos bookmakere som spesialiserer seg på norske kunder for en smertefri opplevelse.

Betsson som i våre øyne er en av de beste bookmakerne har en egen 100% garanti på uttak. Hvis pengene ikke er utbetalt innen 10 dager så får man tilsvarende beløp rett inn på din spillkonto. Hvis du spiller hos bookmakere som ikke har norske spillere i fokus kan man oppleve større tap helt unødvendig. Innskuddsavgifter, valutaavgifter og i verstefall uttak som blir fryst av banken er problemer man kan møte på og som vi mener man burde slippe ved å spille hos en god leverandør i stedet for.

4. Spill smart – Hold deg til spill med høy verdi

For å gjøre denne artikkelen enkel å forstå så skal vi ikke gå for mye i detalj på dette, men hvor god odds bookmakere gir varierer med hvilke markeder man spiller på. Tilfeldige utspill som å flippe en mynt er marked der det ofte er veldig dårlig utbetaling ettersom det er 100 prosent tilfeldig hvem som vinner. Som en liten tommelfingerregel kan man tenke at “jo mindre tilfeldig et marked er, jo mer verdi er det å spille på det.”

Her er et eksempel: 

  • Hvis du spiller på pistolrunden, som er veldig tilfeldig hvem som vinner og ikke kunnskapbasert, tar Coolbet en margin på 8,42%.
  • Hvis du spiller på hvilket lag som vinner en kamp derimot så faller marginen deres ned til 5,02%.
  • Det betyr at hvis du setter 1000 kroner på hvert utfall vil du tjene 34kr mer på bare et enkelt valg over hvilket spillmarked du velger!

Det samme gjelder også på livebetting sammenlignet med å spille på kamper før de starter. Siden livespill har større usikkerhet rundt seg så blir det ofte en lik sammenligning på det nøyaktig samme markedet. Du kan altså ta utgangspunkt i at du vil få 30kr ekstra i gevinst pr. 1000-lapp satt ved at du er noen sekunder raskere og setter spillet før kampen har startet!

5. Hvor kan man se CSGO kamper?

Twitch er uten tvil favorittplattformen til CSGO turneringer. Mange bookmakere som Unibet, Coolbet og Comeon har som oftest alle store kamper i et eget vindu fra twitch direkte hos bookmakeren.

6. Finnes det norske CSGO esport ligaer?

Svaret er ja! I Norge har vi en offisiell liga som heter Telialigaen. Her spiller lagene om totalt 170 000 kroner våren 2021 fordelt på de 4 beste lagene. Siden dette er en mindre liga med mange ukjente spillere er det ikke ligaen vi ville anbefalt våre lesere å spille på hvis du er ute etter mest verdi for pengene, men det er gøy å vite at esport lever godt og øker i popularitet også  i Norge. 
Lykke til med spillingen, vi håper du finner en bonus til din CSGO betting som passer deg perfekt!  

BESTE BOOKIES

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 5000kr

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 10000kr 

100% på opptil 2000 kr

100% på opptil 2000 kr