6 Ting du må vite før du tipper på Dota 2 Esport

Hvis du ønsker en fin bonus å kickstarte dine bets på Dota2 esport med så er denne korte artikkelen perfekt lesing før du starter. For mange bookmakere er Esport et ganske nytt konsept noe som har gjort til at det nå er mye konkurranse om spillerne, og med det også mange dårlige selskaper som prøver å lure til seg nye brukere. Vi har derfor samlet opp seks ting vi mener alle burde vite før de spiller på Dota 2 esport hos din utvalgte bookmaker.

Esport er et nytt marked som bookmakere som såvidt har begynt å satse på noe som fører til mye konkurranse, men også mange sleipe selskaper som prøver å spille noen kroner. Her er seks raske punkter med info vi synes alle burde vite før de setter igang.

1. Finn den beste bookmakere – Pass deg for dårlige regler!

Selv om skaperen av Dota 2 (Valve) har bannlyst spillselskaper for å reklamere hos deres turneringer er det likevel mange selskaper som kanskje er godt kjent for de som følger med på streamere og proffe spillere. Parimatch, Betway, GG.Bet er bare noen av selskapene som har satset med reklame mot Dota-miljøet. En ting mange av selskapene som samarbeider med esport-lag har til felles er at de gir veldig dårlig odds, og har kjipe vilkår. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle og Betway er et av de selskapene som vi går veldig gode for og som er blant de beste i Norge. Du kan lese vår anmeldelse for hvordan det er å bruke Betway i [year].

For å gjøre det litt lettere å forstå har vi valgt å komme med noen enkle eksempler som viser hvor stor forskjellene er mellom bookmakere vi mener man burde holde seg unna og de som på vår nettside er kåret til Norges beste bookmakere. 

Odds

Ved å ta en tilfeldig kamp som Sparking Arrow Gaming skal ha så ser vi at det er veldig stor forskjell mellom oddsen som blir tilbytt av Coolbet og GG.Bet. Her er en sammenligning: 

CoolbetGG.Bet
1000kr i innsats
7,5 i odds
7500kr i gevinst
1000kr i innsats
5,32 i  odds
5320kr i gevinst
2 180kr mindre i gevinst – Utrolig nedtur å tape ved bare å velge feil bookmaker. 

Omsetningskrav

Velkomstbonuser er noe vi elsker. Ekstra penger å spille med er gøy, og bookmakerne vi anbefaler har alltid stor verdi hvor det skal lite til for å tjene penger hvis man først klarer å vinne på noen kamper. Esport-bookmakerne som fokusere veldig på Dota2 og ikke norske spillere har veldig ofte mye verre vilkår. Vi vil derfor anbefale at du setter deg inn i hva slags regler de har på omsetning av bonuser før du velger ut hvor du skal spille. Unngå spesielt de sidene som gir deg kort tid på å omsette et høyt krav. Her kan du se en sammenligning mellom to av norges beste bookmakere sammenlignet med to typiske Dota bookmakere.

Velkomstbonus
Norske bookmakereCoolbet
30 dager omsetningstid. 
Du må spille for 6 ganger bonusbeløpet
Unibet
30 dager omsetningstid. 
Du må spille for 6 ganger bonusbeløpet
Esport bookmakereLoot.bet
15 dager omsetningstid
Du må spille for 10 ganger bonus og innskuddsbeløp

Med Loot.bet må du omsette 3,3 ganger så mye som coolbet på halve tiden.

GG.Bet
15 dager omsetningstid
Du må spille for 22 ganger bonusbeløpet


Med GG.Bet må du omsette for 3,6 ganger så mye på halve tiden.

Det er store forskjeller mellom våre favorittbookmakere og Esport bookmakere

Ekstra problemstillinger som man kan få hos Esport bookmakere

I Norge har vi i en ganske unik situasjon når det gjelder spillmarkedet og det gjør dessverre at vi kan få flere problemer. Siden vi både har et spillmonopol, men har lov til å spille hos utenlandske bookmakere kan det bli kluss.

Dårlige utenlandsk kundeservice med lang svartid og dårlig hjelp kan fort oppstå. Siden de ikke fokuserer på norske spillere kan det også være dårlig med innskuddsmetoder som er enkle å bruke, i verste fall kan man finne ut etter at man har registrert seg at ingen av innskuddsmetodene i det heletatt er mulig å bruke. Vi har også hørt flere skrekkhistorier om uttak som aldri kommer igjennom og hvor man kanskje må ende opp med å sloss i flere uker, om ikke måneder for å få tak i pengene dine. Siden man også bare kan spille i euro hos mange av disse selskapene også vil man i tillegg få valutagebyrer som kan gjøre at man ender opp med å tape mye penger ved å velge feil bookmaker!

2. Spillfiksing oppstår, pass på!

Hvis 322 sier deg noe så skjønner du kanskje hvor vi skal med dette punktet. Den mest kjente memen i Dota 2 sin historie handler om hvordan “Solo” tilbake i 2013 drev med kampfiksing for å vinne noe så lite som 322 dollar. Det å ofre sin karriere og status for så lite penger har gjort det til et symbol på spillere som gjør dårlige valg som er så dårlige at man føler det er på grensen til et bevisst dumt valg. Lave faste inntekter for mange spillere og kinesiske firmaer som spesialiserer seg på bestikkelser og gir store summer gjør at spillfiksing er et stort problem.

Heldigvis er Dota2 en esport hvor det er gode inntekter for de store og proffe lagene og så lenge du holder deg til de offisielle ligaene som lages av spillselskapet Valve så er det lite du trenger å bekymre deg for.

Hvis du holder deg til Dota Pro Circuit [year] sine turneringer og øvre liga-spill så kan du være trygg på at spillene er rettferdige.

OBS. Hold deg unna lite kjente lag i nedre divisjonspill. Her har det allerede oppstått mistenkelige situasjoner.

3.Unngå dyre gebyrer når du setter inn penger hos bookmakeren

Lite er så frustrerende som gebyrer og avgifter man ikke var forberedt på. Som nevnt tidligere er det lovlig å spille på esport og sport hos det spillselskapet man ønsker seg. Likevel gjør Lotteritilsynet en pågående jobb for å gjøre opplevelsen så dårlig som mulig. Man blir nesten nødt til å spille steder som har spesialisert seg mot det norske markedet for en problemfri opplevelse.

For eksempel har Nordicbet garanteret for at man skal få penger fra uttak innen 10 dager. Hvis ikke så vil de gi deg den samme summen rett inn på din spillkonto selv om du bare opplevde en forsinkelse. Dette er bare et eksempel på en trygghet som det er bra å ha som man får hos selskapene som spesialiserer seg på Norge.

Hos bookmakere som ikke har spesialisert seg på det norske markedet kan man få kjipe problemer unødvendig. Avgifter på innskudd, valutaveksling og uttak som aldri kommer frem er bare noen eksempler på unødvendige problemer man kan få ved å spille på feil sted.

4. Hold deg til spillmarked hvor du får mest for pengene

Tittelen på dette punktet er forvirrende nok i seg selv til at vi skal gå for mye i detalj, men hvor god odds man får varierer veldig ut fra hva man spiller på. Marked som “Hvilket lag dreper roshan først” eller “Hvilket lag dreper courieren først” er veldig tilfeldig og lite faktabasert, de burde man holde seg unna. Man kan ta utgangspunkt i at jo mer faktabasert og stort et marked er jo mer verdi får man når man spiller på det. 

Her er et eksempel: 

  • Hvis du spiller på hvem som dreper roshan først, som er veldig tilfeldig hvem som vinner og ikke kunnskapbasert, tar Coolbet en margin på 8,42%.
  • Hvis du spiller på hvilket lag som vinner en dreper ancienten i en Best av 1 serie faller marginen som Coolbet tar ned til 5,02%
  • Bare med disse eksemplene så ville et spill på 2000 kroner gjøre at du tjener 68kr mer bare ved å spille på et smartere spillmarked!

Den samme sammenligningen kan man gjøre mellom å spille live på kamper som har startet med det å spille før de er i gang. Det er ekstra usikkerhet å sette odds på kamper som allerede har startet som gjør at bookmakere tar høyere marginer på de samme markedene. Vi mener derfor at man også her kan ta å ha i bakhodet at samme spill som over vil man tjene 68kr ekstra bare ved å sette spillet før kampen starter!

5. Hvor kan man se Dota 2 kamper?

Alt av Dota blir vist uten unntak på Twitch i [year]. Men bookmakere som Comeon, Coolbet og Unibet lar deg også se på kampene der du plasserer spill så det er enkelt å se på kampene man har satt spill på. Vi synes liquidpedia har en bra oversikt for å se hvilke kamper som er live og nedtelling til nye da det ofte kan endres på kort varsel med Dota så det kan være smart å følge med her også.

6. Finnes det norske Dota 2 esport ligaer?

Det gjør det dessverre ikke. Dota 2 Norge er et miljø som for øyeblikket ikke har noen pågående turneringer. Det har likevel et aktivt miljø som du kan finne på Facebook og Discord.

Vi håper dette var en lærerik artikkel for dere som ønsker å spille på dota2 og ønsker dere lykke til med å ta tilbud om bonus!

BESTE BOOKIES

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 5000kr

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 10000kr 

100% på opptil 2000 kr

100% på opptil 2000 kr