Henrik Rothenbüchers systemet – Verdens beste oddsstrategi?

Henrik Rothenbücher fra Danmark er ofte en snakkis i media og i bettingmiljøene med sin strategiske jackpot. Med overskrifter om at man kan vinne millioner av kroner med en mye høyere sannsynlighet enn med f.eks Lottoer det lett å bli nysgjerrig. Men er “et bedre system” det som er best?

Slik funker strategien

Systemet er så enkelt at man nesten ikke skulle tro det var mulig.

1. Finn en bookmaker blant våre anbefalinger
2. Sett inn 100kr og sett summen på et spill med 1.10 i odds.
3. Sett hele gevinsten fra forrige spill på et nytt spill til 1.10 i odds.
4. Fortsett til du er millionær!

Veien til milliongevinsten

Hvis du spiller på nøyaktig 1.10 i odds hver eneste gang vil du etter ditt første spill sitte igjen med 110 kr, etter 10 spill sitte igjen med 259 kr og halvveis på 50 spill ha 11 739 kr. Det er mot slutten at summene og gevinstene virkelig skyter fart, og ved spill nummer 97 vil du gå fra 941 000 kr til å bikke millionen med 1 035 000 kr i gevinst.

Hvordan er vinnersjansene sammenlignet med Lotto?

I vanlig Lotto må man plukke ut syv vinnertall av 34 mulige, noe som gir 5.4 millioner kombinasjoner. Det vil si at man med en serie vil ha sannsynlighet på 1 av 5.4 millioner til å vinne jackpoten. Ved å sammenligne med Henrik Rothenbücher sitt system, der man starter med 100 kr, har man råd til 2 lottokuponger. Så man vil da ha “to sjanser” (to lottokuponger à 50 kr) til å vinne jackpoten.

Ved å sammenligne med Henrik Rothenbücher sitt system så er matematikken i teorien nesten like enkel. Her skal man starte med 100 kr og sette dette på spill med 1.10 i odds. Da vil man teoretisk sett ha en 90% sannsynlighet for å vinne spillet. Etter at du har satt 97 vinnende spill etter hverandre så har du endelig vunnet over en million kroner. Sjansen for at du får til det er ca. 1 til 28 000. Selv om man vil tjene mer enn bare en flat million når det klaffer riktig i Lotto er likevel forskjellen i sannsynlighet store:

Lotto1 : 5 400 000 sannsynlighet for å vinne
Henrik Rothenbüchers system1 : 28 000 sannsynlighet for å vinne 

Fordeler ved systemet


Selv om tallene her isolert sett er ganske fantastiske så er det flere andre fordeler med Rothenbüchersystemet. For det første kan du stoppe når som helst! Selv Henrik fant det for risikabelt å gå hele veien og har alltid stoppet før summene har blitt alt for store. På sitt meste klarte han å vinne 63 spill på rad! Det er heller ikke noe som krever at du starter med 100 kr engang. Selv med bare en femtilapp eller mindre vil du ha greie sjanser til å virkelig vinne store med noen hundre tusen i gevinst for litt mindre enn prisen av en meny på McDonalds! Man må heller ikke glemme underholdningsverdien. Med relativt lite penger brukt vil man over ganske mange kamper ha litt ekstra spenning og underholdning for en veldig liten sum!

Hvor burde du spille?

Alle våre anmeldelser av bookmakere nevner viktigheten av god odds, og Coolbet er de beste jevnt over. Man kommer etterhvert også til å spille med ganske store summer, og da er det lite som kan slå en bookmaker med lave avgifter, høy odds og få limiteringer og begrensninger. Registrer deg hos Coolbet ved å klikke her

Hva er ulempene?

Dessverre er regnestykket til Henrik litt feil. Selv om 1.10 i odds i teorien skal tilsi 90% vinnersannsynlighet så er ikke det helt korrekt. Medregnet i oddsen til bookmakerne er det alltid regnet inn marginer, som kalles “vig”. Det betyr at det kanskje bare er en 85-87% sannsynlighet for at laget man spiller på vinner, selv om oddsen er 1.10 og skulle tilsi en 90% vinnersannsynlighet. Det betyr at sannsynligheten for å vinne faktisk er en del lavere enn det Henrik har regnet ut, men den er heldigvis fortsatt milevis høyere enn med Lotto!

Om man benytter seg av oddssammenligningsverktøy som f.eks Oddsmonkey (link) vil man få finne spill der oddsen ligger høyere hos bookmakeren du spiller på enn resten av markedet. På den måten vil du ha marginene mer på din side.

Pass dere for skader! Spesielt i tennis og andre sporter der det er enkeltindivider som må vinne, er det mye rart som kan skje. Det er utrolig kjipt hvis man setter en kupong på en gigantisk tennisfavoritt som dominerer, men som ender opp med å gi seg eller tape fordi de får en liten skade. Prøv å spill på sporter hvor det er lag som er med der små endringer eller uforutsette hendelser endrer kampforløpet fullstendig.

Sannsynligheten for å vinne er fortsatt veldig lav og er ikke på din side . Selv om man legger godviljen til i utregningen til Henrik så er 1 til 28 000 sannsynlighet veldig lavt. Det betyr jo at man i gjennomsnitt må ut med 2,8 millioner kroner for å få jackpoten på 100 spill på rad som blir 1,37 millioner kroner. Det er ikke en god deal!

Finnes det noen gode alternativer?

Selv om dette uten tvil er et veldig morsomt system, som man ikke skal ta altfor seriøst, har vi noen tips til alternativer for deg som ønsker å tjene penger på oddsspill! 

Betmarkets

Vårt første tips er å bruke Betmarkets, som er en såkalt “sosial betting plattform”. Her gjør du innskudd med den summen du vil investere, allokerer pengene til de profesjonelle spillerne du ønsker å følge, velger din risikopreferanse, så gjøres resten automatisk. Pengene spilles da automatisk på de samme spillene som de ulike profesjonelle spillerne tipser om. Her er det enkelt og greit bare å lene seg bakover mens proffe oddstippere setter spill for deg. Det høres nesten for godt ut til å være sant, men du kan lese mer om Betmarkets ved å klikke her

Bruk oddsbonuser

På samme måte som at bookmakerne gjennom sine marginer (“vig”) kan dytte oddsen i sin favør, kan man gjøre det samme mot de med å spille med oddsbonuser. Selv om de har omsetningskrav gir de en positiv forventet verdi, og man vipper derfor oddsen i sin favør. Selv om du kanskje ikke vinner en million så er det en god måte på å tjene bra med penger!

Hold deg til marked og lag du har kunnskap om

Oddsen er dynamisk og baseres på spill som blir satt og hvordan markedet regner ut sannsynligheten for ulike utfall basert på historikk. Dersom det blir plassert store spill på ett utfall vil markedet justere oddsen deretter. På den måten vil markedet finne en “likevekt”. Hvis du føler at du kjenner vinnersjansen til et lag bedre enn hva tallknuserne til bookmakerne gjør, så er skal du ikke se bort ifra at du kan finne spill med positiv verdi. Det finnes mange personer som har laget egne kalkyler og utregninger som er eksperter på ligaer og markeder og som også klarer å tjene penger på det. Mange av de finner du faktisk inne på Betmarkets (link) som er nevnt over. 

Sist men ikke minst ønsker vi dere lykke til og spill trygt! Spill kun for underholdning og ikke spill mer enn du har råd til å tape. 

Velkomstbonuser
Bet90

Gjør ditt første innskudd og få 100% bonus opptil 2000 kroner

Betzerk

Gjør ditt første innskudd og få 100% bonus opptil 1000 kroner

iBet

Gjør ditt første innskudd og få bonus opptil 300 Euro

Lilibet

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 5000kr

Bethard

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 1000kr