6 viktige League Of Legends betting tips du må lese før du starter

Hvis du ønsker å ta et steg inn i verdenen for betting på League of Legends esport, så er det gøy å starte med en bonus for å hente litt ekstra spillemidler. Vi har laget denne artikkelen med seks ting som alle burde vite før man starter å spille. League of Legends og Esport generelt er veldig nytt for bookmakere og vi har lagt merke til flere relativt dårlige selskaper og produkter som satser mot esport og som man burde holde seg unna. Her kommer det informasjon om de viktigste tingene du burde vite før du bestemmer deg for hvor du skal spille og hva du skal spille på av League of Legends esport.

1. Ikke spill hos de som reklamerer mest – spill hos de som er best!

Riot Games, skaperne av League of Legends, har ingen offisielle bookmakere som partnere i sine turneringer. Hvis du følger med på noen profesjonelle lag har du kanskje likevel fått med deg at det finnes spillere og lag som selv har bettingselskaper som partnere. Arcane Bet, Rivalry, GG.bet og Unibet er noen eksempler på selskaper som promoterer seg mot LoL. Vår erfaring i bransjen har gjort at vi har sett at de fleste selskapene som reklamerer hardt, utelukkende mot esport, har til felles at de har dårlig odds og lite attraktive vilkår og regler. Dette er ikke noe som gjelder absolutt alle disse selskapene, og Unibet er for eksempel et av de selskapene vi mener er blant de beste bookmakerne i Norge i [year].

Hva skiller de gode bookmakerne fra de dårlige?

Her kommer det to eksempler på hva som skiller det vi mener er gode bookmakere fra de mer tradisjonelle esport-bookmakerne når det gjelder gode og dårlige vilkår.

Odds

Vi har plukket ut en tilfeldig esport kamp og det er ganske stor forskjell på hva man kan forvente i utbetaling. I dette eksempelet har vi valgt å sammenligne GG.bet med Coolbet: 

CoolbetGG.Bet
1 500 kr i innsats
7,5 i odds
11 250 kr i potensiell gevinst
1 500 kr i innsats
5,32 i  odds
7 980 kr i potensiell gevinst
3 270 kr mindre i utbetaling bare ved å spille hos feil bookmaker. Det er kjipe penger å tape. 

Omsetningskrav

En god bonus gir fantastisk verdi selv om den har omsetningskrav, noe som gjør at vi er spesielt fan av gode velkomstbonuser. Det er grunnen til at vi har så stort fokus på bonuser på våre bookmaker-anmeldelser, ettersom spillselskap med gode vilkår og regler som oftest ikke krever spill på for mange kamper før man kan gjøre uttak av gevinsten sin. Esport-fokuserte bookmakere har i flere tilfeller utrolig høye omsetningskrav, som man i tillegg ofte må gjennomføre på kort tid. Pass derfor på at du ikke tar en bonus hos en bookmaker Norge som gir deg veldig kort tid til å spille for store summer. Her er en sammenligning av to av sidene vi har kåret til Norges beste bookmakere sammenlignet med to esport bookmakere.

Velkomstbonus
Norske bookmakereCoolbet
30 dager på å omsette velkomstbonusen

Du må spille for summer som er 6 ganger mer enn hva du mottar i bonusbeløp.
Unibet
30 dager på å omsette velkomstbonusen

Du må spille for summer som er 6 ganger mer enn hva du mottar i bonusbeløp.
Esport bookmakereLoot.bet
15 dager på å omsette velkomstbonusen

Du må spille for summer som er 10 ganger mer enn hva du mottar i bonusbeløp og setter inn.

Med velkomstbonusen til Loot.Bet må du på bare halve tiden spille for 3,3 ganger så mye før du  kan gjøre uttak.  

GG.Bet
15 dager på å omsette velkomstbonusen

Du må spille for summer som er 22 ganger mer enn hva du mottar i bonusbeløp.

Med velkomstbonusen til GG.Bet må du på bare halve tiden spille for 3,6 ganger så mye før du  kan gjøre uttak.  
Våre favorittbookmakere har mye bedre vilkår enn de som fokuserer på Esport

Ekstra problemstillinger som kan dukke opp hos Esport bookmakere

Siden esport-bookmakere ikke spesialiserer seg mot det norske markedet, slik som andre aktører som Coolbet, Unibet, Betsson osv., vil det være ulike problemer som kan oppstå hos disse. Kundeservicen hos esport-bookmakere er ofte mye dårligere med lengre svartider og dårlige standardsvar uten at de sjekker opp problemene dine grundig.

Det å få hjelp på norsk er bare å glemme. Siden norske spillere ikke er en prioritering kan man få problemer bare med å gjøre et innskudd. Hos noen bookmakere har vi først etter registrering funnet ut at ingen av innskuddsmetodene fungerer for nordmenn. Det er også alt for mange skrekkhistorier om uttak som ikke har dukket opp og som norske spillere har måtte bruke flere måneder på å klare å få tak i til slutt. En annen viktig ting er at man ikke får spilt i norske kroner, men i EUR noe som også gjør at man kan ende opp med å tape alt for mye av gevinsten til valutagebyrer.

2. Det er flere skandaler rundt kampfiksing. Spill på trygge kamper

I Sør-Korea, Hellas og Kina har det vært flere kontroversielle saker som omhandler kampfiksing. Mange som prøver å leve av å spille League of Legends sliter med lave lønninger, og da er det lett å la seg friste av store bestikkelser for å tape noen kamper. For å unngå å spille på kamper hvor det kan oppstå kampfiksing så vil vi anbefale deg å holde deg til de store offisielle ligaene der alle spillerne får lønn fra Riot.

3.Unngå kjipe avgifter ved uttak og innskudd hos bookmakere

Noe av det mest unødvendige man kan oppleve ved å spille hos feil bookmaker er et lass av skjulte gebyrer og avgifter på innskudd og uttak. I Norge er vi i en ganske unik situasjon der vi har lov å spille hos utenlandske bookmakere, men der Lotteritilsynet samtidig prøver å gjøre det så vanskelig som mulig for norske kunder å gjøre innskudd og uttak. Det betyr at man burde holde seg til spillselskaper som har spesialisert seg mot det norske markedet for å ha garantier på en så smertefri opplevelse som mulig.

Betsafe er en bookmaker som har en av de beste garantiordningene rundt uttak av gevinster. Hvis de ikke har dukket opp på konto innen ti dager så setter de inn uttakssummen din rett inn på spillkontoen din. Det betyr at selv om det bare var en forsinkelse så kan man ende opp med et dobbelt uttak, eller muligheten til å ta det ut med en annen metode.

Hos spillselskaper som ikke fokuserer seg på norske spillere kan man få masse avgifter på  innskudd, valutakonverteringer og uttak. Dette slipper man hos de aller fleste gode bookmakerne.

4. Spill på hvilke lag som vinner, ikke tilfeldigheter!

Det høres kanskje rart ut og vi skal ikke gå alt for dypt i det for å forvirre, men her kommer et eksempel. Hvor god oddsen er på spill varierer veldig etter hva man spiller på. Spill som “First to kill Dragon” eller “First to kill Baron” er veldig tilfeldige og lite faktabaserte og man burde derfor prøve å unngå slike spill. Prøv å ha som en regel at jo mer data og faktabasert et marked er jo mindre margin tar bookmakerne og jo mer penger vil man vinne. Her er enda et eksempel:

  • Hvis du spiller på hvem som dreper Baron først, som er veldig tilfeldig hvem som vinner og ikke kunnskapbasert, tar Coolbet en margin på 8,42%.
  • Første til å drepe Baron er altså umulig å vite før en kamp har startet og er veldig tilfeldig. Det er vanskelig for Coolbet å regne ut sannsynlighet og odds på slike markeder. Derfor tar Coolbet en margin på 8,42% her for å sikre seg.
  • Hvilket lag som vinner en hel kamp eller serie er derimot veldig faktabasert og derfor faller Coolbet sin margin ned til 5,02%. Oddsen på slike markeder er enklere å regne ut, og Coolbet kan i større grad stole på kunnskap og informasjon.
  • Med bare disse to eksemplene så vil man med et spill på 3 000 kr vinne 102 kr mer bare ved å spille på hvem som vinner en kamp og ikke hvem som dreper Baron, selv om sannsynligheten for at begge hendelsene skal oppstå er det samme! 

Bookmakere opererer på samme måte når det gjelder livespill. Siden det er vanskeligere å regne ut hvem som skal vinne en kamp som allerede er i gang så har de alltid skrudd opp marginene sine med en gang kampen starter. Det er derfor greit å ha i bakhodet at man med å sette nøyaktig samme spill før kampstart vil gi deg de samme 102 kronene ekstra – kun pga. bedre odds!

5. Hvor kan man se LoL (League of Legends) kamper?

League of Legends vises som det meste av esport på Twitch.tv. De største bookmakerne i Norge som Comeon, Coolbet og Unibet gir deg også muligheten til å se kampene direkte fra deres nettsider. Personlig bruker vi Liquidpedia sine oversikter for å følge med på kamper og finne ut hvor man kan se kamper, da de ofte oppdaterer seg hyppig. Det er perfekt da LoL kamper ofte kan endre estimert oppstartstid uten mye forvarsel.

6. Finnes det norske LOL esport ligaer?

I Telialogaen finnes det alt fra profesjonelle spillere i 1. divisjon til hobbyspillere i avdelinger i 4. divisjon og rekruttligaen. Lykke til med spillingen og vi håper denne artikkelen hjelper deg å finne en bookmaker som passer for deg og som gir deg en solid bonus til spillingen din!

BESTE BOOKIES

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 5000kr

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 10000kr 

100% på opptil 2000 kr

100% på opptil 2000 kr