6 ting du må vite om “Sondre” som tjener seg rik på tipping⚠️

Dagbladet Pluss har en artikkel om “Sondre” som tjener penger på tipping. Han lever av å finne såkalte verdispill der oddsen er i hans favør, som resulterer i at han får minimert risiko og maksimert gevinst i en så stor grad at han statistisk sett vil tjene mye penger over tid. Du bør allikevel ikke burde se på strategien hans som en fasit på hvordan man tjener seg rik på tipping, og i denne artikkelen vil du lære X ting om strategien hans som er viktig å vite. Hvis du ønsker å tjene penger på tipping er det ikke tilstrekkelig å kjøpe et Dagbladet Pluss-abonnement for å lese om hvordan “Sondre” tjener seg rik på tipping, og her viser vi deg hvordan du bør gå frem.

1. Hvordan tjener Sondre penger på tipping?

Sondre har klart å tjene penger på tipping stabilt over mange år gjennom å skaffe seg et omfattende nettverk. Ved å benytte seg av innsideinformasjon og et etterhvert ganske stort nettverk har han ganske utrolig klart å skaffe seg informasjon hos samtlige 84 av 3. divisjonslagene i Norge. Det betyr at han sitter på informasjon om lagene, som bookmakerne ikke har, når han regner ut sannsynligheten for at de ulike lagene skal vinne en fotballkamp. Han vet for eksempel om stjernespissen ikke får seg fri fra jobben eller om bortelaget sliter med sykdom på laget før dette er offentlig kjent.

Han selger også oddstips til andre og oppgir at han tjener rundt 100 000 kroner på det. Vi vil ikke anbefale at man kjøper dette av han da man ikke bare vil bli lagt merke til av bookmakerne på en dårlig måte, men at man også kan bli brukt av tipsgiveren for å skjule hans spill i mengden hos bookmakerne. I tillegg vil også utgiftene man har til å betale for oddstipsene gjøre at man igjen kanskje må kompensere med høyere innsatser og større risiko for å tjene inn igjen utgiftene.

2. Hva er verdispill (value betting)?

Med infoen Sondre får fra kontaktnettet sitt klarer han å vippe oddsen i sin favør. Bookmakere tjener penger på å regne ut verdien på utfallene og deretter betale ut litt mindre enn hva de får inn. Dette er det som kalles for bookmakernes marginer, også kjent som “vig”. For eksempel så vil et myntkast, som har 50% sannsynlighet for et av utfallene, ofte gi deg litt mindre tilbakebetalt hos bookmakerne. Her kan du se tre eksempler som viser hvordan Sondre tjener penger på value betting.

Lyn spiller mot Hønefoss i 3. divisjon. Her har Sondre fått melding fra kontakten sin i Hønefoss fotballklubb med info om at toppscoreren må stå over kampen på grunn av hodepine. Siden toppscoreren har stått for 50% av målene til Hønefoss denne sesongen så vet han at den reelle sannsynligheten for Lyn seier er høyere enn sannsynligheten regnet ut av bookmakerne. Det betyr at den reelle sannsynligheten for Lyn-seier ikke er 50%, men heller nærmere 80 % i dette tilfellet.

Den antatt reelle sannsynlighetenBookmakeren sine beregningerSondre sine beregninger (med ny informasjon)
Lyn vinner kampen 50%
2 i odds
Det blir uavgjort 25%
4 i odds
Hønefoss vinner 25%
4 i odds
Lyn vinner kampen 40%
1.7 i odds
Det blir uavgjort 20%
3.5 i odds
Hønefoss vinner 20%
3.5 i odds
Lyn vinner kampen 80%
1.25
Det blir uavgjort 10%
10 i odds
Hønefoss vinner 10%
10 i odds

I eksempelet over kan du se at selv om bookmakeren har en veldig stor margin med sin dårlige odds, så gir de plutselig en utrolig god deal når man ser verdien på de forskjellige utfallene med informasjonen Sondre har. Et spill på Lyn-seier til 1.7 i odds, når spillet egentlig skulle vært 1.25 er et veldig godt spill. 

Det Sondre gjør er som å spille stein saks papir mot en motstander som må betale deg 100 kroner hver gang du vinner, mens du bare må betale de 80 kroner når du selv vinner. Da sier det seg selv at man over tid vil tjene mye penger!

3. Er det Sondre gjør lovlig?

Det er flere aspekter ved strategien til Sondre som kan være problematiske, sett fra et juridisk og skattemessig perspektiv. Spilling i stor skala og høye innsatser og gevinster kan anses som næring av skattemyndighetene, og det er derfor viktig å undersøke om disse inntektene er skattbare dersom man skulle forsøke seg på en slik strategi.

Det er ikke sikkert hva slags informasjon Sondre får fra kildene sine. Men dersom informasjonen peker mot kampfiksingsrelaterte hendelser vil det selvsagt være problematisk. F.eks informasjon om at en spiller skal pådra seg gult kort med vilje vil i aller høyeste grad være problematisk. Slike hendelser skjer i toppfotball, men enda oftere i lavere divisjoner, da det er vanskelig å plukke opp og bevise det i etterkant.

4. Hva er limitering?

Bookmakere vet i stor grad hvor stor sannsynlighet det er for at forskjellige utfall skal skje i fotball. For å forenkle det litt så kan de med stor sikkerhet peke ut profesjonelle spillere som vinner 15 av 20 fotballkamper, der lag som bare skulle ha 30 % sannsynlighet for å vinne ender med å vinne. De kan da se med stor sikkerhet at disse spillerne vet hva de driver med og sitter på informasjon om kampene som de selv ikke gjør.

Hvis man ser på data fra Coolbet så vil kamper fra mindre ligaer som Sondre spiller på ofte bare ha noen få tusen kroner spilt på seg. Store ligaer som Premier League, La Liga og Bundesliga kan på sin side ha flere hundretusener i innsats fordelt på utfallene.

Ved å se på de to faktorene over så skjønner bookmakere raskt at det Sondre holder på med ikke anses som et spillemønster til en vanlig hobbyspiller. Han ender raskt opp som limitert eller kanskje utestengt fra bookmakeren. Ved en limitering så får man bare lov til å spille for veldig små summer, gjerne et scenario der man maks kan spille for 10 kroner pr. spill. Da blir det ihvertfall umulig å leve av. De fleste norske bookmakere har også regler og vilkår som sier at de kan utestenge de som de mener er profesjonelle spillere.

5. Hva slags kamper spiller Sondre på?

Sondre har spesialisert seg på å spille på 3. divisjon i norsk fotball. Det er det fjerde nivået i Norge og som er ganske massivt med hele 6 avdelinger og 84 lag totalt. Det betyr at det ikke akkurat er kjente lag han spiller på, med klubber som Herd, Fløya, Viking 2 og Frigg. Dette er så spesielle lag å spille på at man raskt vil bli lagt merke til hos bookmakerne. Av den grunn så setter han i tillegg spill på langt mer populære ligaer, der han bevisst prøver å tape for å fremstå som en hobbyspiller. På den måten vil ikke kontoene han spiller bli lagt merke til og stengt med en gang.

6. Kan jeg tjene penger på value betting?

Det er mulig å tjene penger på verdispill på samme måte som Sondre. Det finnes flere tjenester som jakter etter verdispill og sette spillene selv.

Her burde du skille aktiviteten din fra Sondre sin ved å utelukkende bruke tjenester som gir verdispill hos Norsk Tipping. Den ene fordelen med Norsk Tipping er at du ikke kan bli limitert der, siden de opererer med monopol på norsk lisens. Den andre er at de bruker et veldig utdatert system for å lage spill og sette odds odds, noe som gjør at det ofte dukker opp fine verdispill.

7. Kan jeg ha det som en jobb?

Det å leve av profesjonell spilling er ikke for de aller fleste. Det krever en stor disiplin for å ikke utvikle et negativt spillemønster og å klare å ha kontroll på følelser. Psykologi er det viktigste momentet for profesjonelle spillere. I tillegg så trenger man veldig mye kapital. Som et utgangspunkt forventer spillere som Sondre rundt 1-2% inntjening i snitt, per spillinnsats. Derfor trenger man mye penger og flere kontoer å spille på for å ikke bli hindret av limiteringen, som på et eller annet tidspunkt vil komme dersom du er en spiller som vinner over tid.

Sondre lever heller ikke et luksusliv. Han bruker mesteparten av dagen på å samle inn informasjon og sette spill, så han uttaler selv at han føler seg isolert fra resten av samfunnet. Det er ikke bare på grunn av tidsbruken, men også fordi han ikke har kunnet snakke om hva han driver med til venner og bekjente, da de ikke forstod noe av livsstilen han har valgt.

Konklusjon

Det er mye forskjellig man kan gjøre for å tjene mye penger, og spilling kan være en metode. Det er spennende å se hva Sondre har fått til, men på generelt grunnlag vil vi anbefale å ikke kopiere metoden hans direkte, men i stedet lære av det han gjør og heller bruke enklere løsninger, der man slipper å tenke på om aktiviteten er juridisk og skattemessig i gråsonen. Hvis du føler deg inspirert av Sondre så kan det å teste ut tjenester som gir deg verdispill hos Norsk TIpping være smart. Da slipper man å tenke på limitering, overføringsproblemer og skatt. Rett og slett en fin startstrategi for å starte å bli rik på tipping.

BESTE BOOKIES

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 5000kr

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 10000kr 

100% på opptil 2000 kr

100% på opptil 2000 kr