Side Hustle Norge – 3 geniale metoder

Det har aldri vært enklere å ha en side hustle i Norge som det er i 2023. Hvis du ønsker å tjene litt ekstra penger lovlig og enkelt er det flere muligheter nå enn noensinne tidligere. Vi i BNB har researchet i mange år og hatt utallige side hustler. Her kommer våre topp 3 tips.

På nettet flommer det over av artikler med tips og triks til hvordan man kan tjene penger. Vi har lagt merke til at råd som ofte dukker opp ikke er reelle tips. Man er kanskje ikke klar over at tipsene er skjult reklame for produkter de kan tjene penger på, eksempelvis å få deg til å svare på spørreundersøkelser eller kjøpe kryptovaluta. Annet kan være urealistiske lovnader, som å “bare kjøpe en leilighet, pusse den opp og selge igjen” eller “selg ting du ikke bruker på finn.no”.

Vi mener at det beste med en side hustle er at den skal kunne gi deg passiv inntekt uten at du trenger å bruke masse tid eller sitte på nisjekunnskaper. Derfor kommer det vi nå med 3 geniale metoder for små side hustles for alle og enhver!

1. Investér i fond – La pengene dine, og andre, jobbe for deg

Aksjemarkedet kan fremstå skummelt, risikabelt og vanskelig. Det er fordi det i realiteten faktisk også er det. Heldigvis har det blitt mer konkurranse og enkelt å slippe å bruke masse tid på research eller dumme investeringer. Det er ingen side hustle i Norge som slår å investere i et indeksfond. Det er så passivt som du får det!

Da investeres pengene dine automatisk i de største, tryggeste og beste selskapene innen forskjellige kategorier. Det er mye å velge mellom av for eksempel miljøselskaper, teknologiselskaper, eller bare investere i alle de største selskapene i Norge. Bare noen hundrelapper i måneden i fast sparing vil ikke gå merkbart ut over lommeboken din, men kan over tid i et indeksfond bli til tusenvis av kroner. Uten at du trenger å løfte en finger!

Hvis du er redd for at du synes det er for sent å investere i aksjemarkedet så er det bare å senke skuldrene og tenke på dette kinesiske ordtaket: “Den beste tiden å plante et tre er for 20 år siden. Den neste beste tiden er nå.”

2. Tjen gode penger på nett – Bare ved å kunne norsk

Det er rekordmange firmaer som ønsker å selge sine produkter og tjenester i Norge. Det å satse store reklamebudsjetter uten å ha laget innholdet på norsk funker sjeldent bra. Derfor er det gode muligheter til å tjene penger ved å bare kunne norsk.

På nettsider som fiverr.com kan du skrive artikler på norsk, sjekke grammatikken på andre sitt arbeid eller lage noen norske voice-overs til reklamefilmer. Hvis du får et godt rykte på deg så er det gode penger å hente her som en fin side hustle. Og kanskje du kan bruke disse pengene på å investere litt i et fond eller to? 

3. Tipping er ikke en god side hustle (For 99% av dere)

Det er ikke uvanlig at man har en “venn av en venn” som man har hørt at tjener gode penger på å drive med tipping. Det er ofte det skryter på seg gode kunnskaper, taktiske valg, “sikre kamper”, og skyhøye odds som går inn. Realiteten er som oftest en annen.

For hver person du hører om som tjener godt på tipping så er det sikkert 10 personer som har gått i minus. Tipping er gøy og underholdende, men for 99% av befolkningen er det ingen tvil om at det burde bare være en liten hobby og ikke noe man går prøver på som en side hustle. Her er noen av de viktige grunnene til det.

Oddsen er imot deg

Se for deg at du flipper en mynt mot en venn. Dere legger begge 100 kr i potten og vinneren får 200 kr. Dette er rettferdig da begge har en 50 % sjanse til å vinne, og statistisk sett over tid vil dere begge gå i null. Når du spiller hos en bookmaker, for eksempel på myntkast i Super Bowl, så får du ikke like gunstige vilkår.

Ofte vil de bare utbetale deg 85 kr pr 100 kr spilt for et slikt spill. Det vil si at hver gang du taper så mister du 100 kroner, hver gang du vinner så får du 85 kr. Over tid vil man med hvert tap bli 15 kr fattigere til man sitter igjen med ingenting. Slik fungerer “vig”, som er måten bookmakere passer på at de tjener penger, uansett utfallet.

Det er rett og slett ikke nok å være god til å velge riktig utfall, du må få god odds i tillegg for å klare å tjene penger over tid.

Hvis du faktisk vinner så kan du få problemer

Så selv om du faktisk klarer å slå bookmakerne ved å for eksempel spesialisere deg på 4. divisjonsfotball i Nord-Norge eller “Skal vi danse”, så vil du få problemer. Hvis de ser at du klarer å få positiv verdi på dine spill og vinne masse på sikt, så vil du hos mange bookmakere rett og slett bli utestengt. Dette kan enten skje ved at de deaktiverer din konto så du ikke får spille der lenger, eller ved at du blir limitert til småsummer og bare kan spille for noen kronestykker om gangen. Vi mener en god side hustle skal funke langsiktig.

Du må holde deg til fakta

En proff tipper må holde seg til fakta. Vi mennesker er av natur emosjonelle og da vil man oppleve brutale dager som en profesjonell tipper. Selv om dine gode dataanalyser gjør at du vil vinne 55% av alle spill og tjene gode penger over tid så betyr det at du vil ha dager hvor du vil oppleve at 4-5 om ikke flere spill alle går i tap om gangen.

Da er det lett å starte en “alt eller ingenting”-tankegang og gjøre at man tar stor risiko og taper betydelige summer. Å spille for å vinne tilbake det tapte er en strategi som alltid ender dårlig. Man må altså klare å holde seg til statistikk, fakta og være obs på seg selv og hvordan man vil reagere under slike situasjoner.

Avhengighet

Spilleavhengighet er et alvorlig og utbredt problem som dessverre ødelegger mange forhold og familier. Helse Norge tror at det er rundt 55 000 mennesker i landet nå som sliter med dette. Dette gjelder spesielt menn i Norge. Hvis din spilling går ut over venner og familie, økonomien din eller hverdagen din må du slutte og ta kontakt med hjelpelinjen omgående.

Slik vinner du i tipping – Hvis du er del av den ene prosenten som kan klare det

Hvis du har en drøm og en dedikasjon for å leve av oddstipping, så vil vi likevel hjelpe med våre beste råd og erfaringer fra bransjen. Her er våre beste tips:

Ha et system og følg det

Det å sette et spill basert på tilgjengelig fakta eller magefølelse er ikke den riktige måten å gå frem på. Det er viktig å ha et skikkelig system og alltid følge det. Du burde ha mye informasjon skriftlig som alle spill du setter, hvilke strategier du følger og hva planene er for økning eller senking av innskuddsum. Hvis du ikke klarer å holde deg til et system så burde du stoppe. 

Ikke spill for å tjene penger i starten

Hvis du føler at du har klart å lage et system for å tjene penger på tipping så er det viktig å grundig teste det ut før du prøver å tjene penger. Det kan være ting du har glemt eller misforstått som du burde fikse opp i før du starter opp skikkelig. Da trenger du å teste ut systemet ditt med lave summer først. Jo lenger jo bedre. 

Til mattegeniet – et viktig tips

Som nevnt lenger oppe i artikkelen så liker ikke bookmakere spillere som har “knekt koden” og som klarer å vinne over tid. Siden du vil bli utestengt så er det bare et tidsspørsmål før du går tom for bookmakere. Det er derfor viktig at du benytter deg av en spillebørs og ikke en bookmaker. Et eksempel på det er Betfair. En spillebørs tjener penger på antall transaksjoner og ikke om du taper eller vinner. Det er altså en frihavn for deg hvor du ikke blir limitert eller utestengt. 

Til oss som ikke er mattegenier – 3 viktige tips

  1. Bruk bonustilbud. Det er ikke uten grunn til at de tilbys ved registrering og ikke så hyppig lenger. Selv om de ofte har omsetningskrav og krav til minsteodds så gir de god verdi og er en fin mulighet til å tjene penger. 
  2. Ikke vær lojal til en bookmaker. De satser ofte på forskjellige kampanjer, sporter og tilbud. Det å teste ut forskjellige sider kan være forskjellen på tap og store gevinster, da man kan få oddsbooster, kampanjer eller cashback-tilbud. 
  3. Det hjelper ikke alltid å “ha rett”. Hvis du ser en åpenbar feil hos en bookmaker med oddsettingen og de annullerer kupongen så er det lett å bli litt grinete. Vår erfaring er at det ikke er verdt det å klage eller mase etter disse pengene. Hvis du oppfører deg ydmykt og pent og svelger denne kamelen er det lettere å få god hjelp, lære noen triks og kanskje få litt VIP-service av bookmaker senere. 

Lykke til med å finne en fin side hustle – og husk at det er viktig å gjøre godt med research før du investerer penger i et sideprosjekt!

BESTE BOOKIES

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 5000kr

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 10000kr 

100% på opptil 2000 kr

100% på opptil 2000 kr