Muchbetter er en ewallet-tjeneste som lar norske spillere gjøre innskudd og uttak fra norske bookmakere. Etter at Muchbetter ble grunnlagt i 2017 har de vunnet flere priser for deres gode design, enkle registreringsprosess og god sikkerhet. En av de største fordelene ved å bruke en ewallet som Muchbetter, i motsetning til å bruke et bankkort, er at pengene blir sendt direkte mellom bookmaker og Muchbetter så man slipper tredjepartstjenester som forsinker pengeoverføringene og med flere fordyrende gebyrer. Med alle mulighetene som finnes i Norge for å gjøre innskudd og uttak skal det mer til for at vi anbefaler en ewallet så her kommer 5 ting du burde vite om Muchbetter før du registrerer en konto.

1. Hvordan bruker jeg Muchbetter?

Du trenger Muchbetter appen

Det er ikke mulig å bruke Muchbetter uten en smarttelefon. De har enda ikke lansert en nettside-versjon av ewalleten i 2021 noe som betyr at man trenger en oppdatert og relativt ny Android-telefon eller iPhone for å bruke Muchbetter da man trenger å laste ned nyeste versjon fra Google Play Store eller App store. 

Du må verifisere kontoen din når du registrerer din konto

Når du registrerer brukeren din for første gang så krever de at man sender inn ID-papirer. Dette er ikke bare vanlig standard, men noe som er påbudt for alle som driver med betalingsformidling i Europa. Det er helt trygt å sende inn identifikasjonspapirer for identifisering av både navn og adresse. Selv om det kanskje høres rart ut så bør man være mer bekymret for betalingsformidlere som ikke krever id-papirer, da det tyder på at de ikke følger det strenge regelverket. Med andre ord vil pengene dine er kanskje ikke være like trygge hos aktører som ikke følger regelverket.

Registrer deg hos Muchbetter ved å klikke her

2. Er det avgifter og kostnader

Aller først – en Muchbetter-konto er gratis å ha. Det koster ikke noe å ha kontoen da det er innskudd og uttak hos bookmakerne de tjener penger på. Hos Comeon er det eksempelvis gratis med innskudd og uttak, mens hos andre bookmakere kan det hende at man må betale en avgift på mellom 1 til 5 prosent. 

Det er også gebyrer i de fleste andre ledd når du bruker Muchbetter. Det er ikke mulig å ha kontoen sin i norske kroner, så man må betale et gebyr på 0,99 prosent hver gang man gjør innskudd og uttak til ewalleten. I tillegg er det avgift på innskudd man gjør til Muchbetter, og man ender opp med avgifter ved uttak igjen til norsk bankkonto. Kort fortalt, det er flere avgiftsledd og man må være forberedt på at en liten sum forsvinner på veien fra bookmaker til bankkonto og tilbake.

3. Hvordan gjør man uttak fra Muchbetter?

Det er mulig å gjøre uttak til bankkonto fra din Muchbetter-konto. Det kommer til å ta noen dager og de fleste pleier å få pengene inn på kontoen sin etter 3 til 5 arbeidsdager. Det pleier å koste enten 40 kr i fast gebyr eller 2-2,5% i avgift for å gjøre uttak til bankkontoen. I tillegg så vil man oppleve at bankkontoen din kommer til å ta et gebyr for å konvertere pengene tilbake til NOK igjen.

Det er greit å være oppmerksom på at norske banker har fått pålegg fra Lotteritilsynet å stanse betalinger fra utenlandske gamblingselskaper. Det betyr at du kan oppleve å få brev fra banken med spørsmål om overføringen. Hvis du ignorerer dette så kan man i verste fall oppleve at de sperrer bankkontoen. Det er derfor smart å ikke gjøre for mange uttak til bankkontoen din, selv om det er helt lovlig å både gjøre overføringen og å spille hos bookmakeren du selv ønsker.

Du kan lese mer om tvisten rundt pengeoverføringer ved å trykke her 

4. Muchbetter MasterCard – Et gratis alternativ

Et alternativ er å bestille et kort som de tilbyr fra MasterCard. Da slipper du å overføre pengene via en norsk bank før du bruker de, og du slipper da alle problemene med påleggene fra lotteritilsynet. Muchbetter-kortet kan du bruke i butikker som alle andre bankkort. Det er gratis å bestille kortet og Muchbetter skryter av at det er helt uten avgifter både for å ha og til bruke. Det er likevel greit å være forberedt på at det kan trekkes avgifter på transaksjoner, da Muchbetter-kontoen din mest sannsynlig er i EUR mens du kommer til å gjøre kjøp i NOK. 

5. Slik får du kontakt med Muchbetter sin kundeservice

Selv om Muchbetter har holdt på i Norge i mange år så har de ikke etablert en kundeservice som i våre øyne er god nok. Hvis det er noe du lurer på så er det lurest å først gå gjennom deres “ofte stilte spørsmål og svar” ved å klikke her. Hvis du ikke finner svaret på spørsmålene dine der så har du noen alternativer. 

Muchbetter kundeservice i appen.

Inne i appen kan du kontakte kundeservicen til Muchbetter. Dette gjøres indirekte gjennom at man blir videresendt til nettsiden deres hvor man legger igjen en beskjed. De kommer så til å følge deg opp på epost. Du kan lese mer om dette i avsnittet under.  

Muchbetter-melding på nettsiden

Inne på den “ofte stilte spørsmål”-siden til Muchbetter er det mulig å trykke nede i høyre hjørne på nettsiden hvor det står “hjelp”. Ved å så trykke på “Ta kontakt”-knappen kommer man vekk fra chat-roboten og får mulighet til å legge igjen en beskjed som de vil følge opp på epost. Her er det også viktig å legge ved all info da man dessverre ikke kan forvente å få rask hjelp fra Muchbetter ved å kontakte de på denne måten. 

Muchbetter e-post kundeservice

Du kan sende Muchbetter en epost ved å kontakte de på mailen [email protected]. Det er da viktig at du legger ved all info og skjermbilder om problemet ditt, samt telefonnummeret til kontoen din. Det vil hjelpe deg å få raskere hjelp noe som er viktig da dette er en metode som dessverre er kjent for å ha veldig lang svartid. På det verste kan det ta måneder før du får svar. 


Kontakt Muchbetter på andre metoder

Hvis du har en uvanlig sak og trenger rask hjelp så kan du alltid prøve å få hjelp fra de gjennom sosiale medier. De har både konto på Twitter og Facebook . Hvis du er heldig så er det mulig å rask hjelp der, men det er ingen garanti. 

Oppsummering

Vår konklusjon er at man burde prøve å unngå Muchbetter så langt som det lar seg gjøre. Dårlig kundeservice, dyre gebyrer og lite brukervennlig tjeneste uten en nettside-versjon gjør at de scorer lavt på de fleste områder. Da hjelper det lite at designet er fint og at sikkerheten er god. For øyeblikket har Jeton Wallet vist seg å være et mye bedre alternativ på alle områder, og som vi også anbefaler sterkt. Du kan lese anmeldelse av Jeton Wallet ved å trykke her.

Registrer deg hos Muchbetter ved å klikke her

Kort oppsumert:

Hva er Muchbetter?

Muchbetter er en elektronisk lommebok som lar deg raskt og trygt gjøre innskudd og uttak hos bookmakere.

Er det trygt å bruke?

Muchbetter er trygt å bruke. De har lisens i Storbrittania og er en seriøs partner til flere av Norges største bookmakere.

Hvordan finner jeg kundeservice?

Du kan komme i kontakt med Muchbetter sin kundeservice via appen, å sende de en melding på nettsiden, sende de en epost, eller ved å kontakte de på sosiale medier.

Er det gratis å bruke Muchbetter?

Det er helt gratis å opprette konto hos Muchbetter og å ha den. Det kan likevel komme ekstrautgifter. Du kan lese mer om det i vår anmeldelse.

Velkomstbonuser
Bet90

Gjør ditt første innskudd og få 100% bonus opptil 2000 kroner

Betzerk

Gjør ditt første innskudd og få 100% bonus opptil 1000 kroner

iBet

Gjør ditt første innskudd og få bonus opptil 300 Euro

Lilibet

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 5000kr

Bethard

Gjør ditt første innskudd og få 100% opptil 1000kr